Telephelyi vízelvezetés

Szinte valamennyi telephely, üzem, termelő,-gazdasági egység műszaki kialakítása és/vagy környezetvédelmi engedélyeztetési eljárása során felmerül  a telephelyen keletkező csapadékvizek elvezetésének, kezelésének, monitoringozásának kérdésköre.

A telephelyi vízelvezetés, csapadékvíz elvezetés megoldása nem csupán a hatóságnak való megfelelés miatt indokolt, hiszen egy rendezett telephely nagy csapadékok elöntésétől mentes felszíne nagyban hozzájárul a termelés biztonságához. Egy burkolt, nyílt terület nem megfelelő vízelvezetése esetén, főként jelenős mennyiségű csapadékokkor előfordulhat, hogy a víz megáll a telephelyen és nehezíti az azon való mozgást, tevékenységet. A kellően átgondolt és megtervezett csapadékvíz elvezetés sok bosszúságtól kíméli meg a telephelyek üzemeltetőjét.

Időjárásunk egyre szélsőségesebb képet mutat, egyre gyakoribb a rövid idő alatt lehulló rendkívüli mennyiségű csapadék, ami a megfelelően kialakított telephelyi vízelvezetés, vízrendezés esetén nem jelenthet veszélyt. A tervezett telephelyi vízelvezetés a szárazabb időszakban is segítséget nyújthat a zöld felületek öntözésében, burkolt felületek pormentesítésében egyaránt, hiszen a csapadékvizet nem csak elvezetni lehet, hanem azt tárolva vagy tervezett elszikkasztással hozzájárulhat a kedvező vízháztartáshoz. Továbbá a rendezett vízelvezetéssel a szomszédos területek területhasználatát sem akadályozzuk, elejét lehet venni a vitás helyzeteknek és így a saját területünkre hullott csapadékvízzel saját magunk gazdálkodhatunk.

A GEO-SIVO Kft. vállalja a telephelyi vízrendezés, a telephelyen keletkező csapadékvizek befogadóba való bevezetésének, elvezetésének tervezését, az összegyülekező csapadékvizek kezelésének tervezését, szikkasztási próba kivitelezését, illetve ezen vízelvetések környezeti hatásainak értékelését.

A telephelyi vízrendezés, csapadékvíz elvezetés során a befogadóba elvezetett vizek minőségének monitoringozása, valamint az érintett talaj, -földtani közeg monitoringozása elengedhetetlen. A GEO-SIVO Kft vállalja a telephelyen keletkező csapadékvizek környezeti hatásainak rendszeres monitoring vizsgálatát, monitoring jelentések elkészítését.

A témával kapcsolatban kérdését felteheti, vagy árajánlatot  kérhet a kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken.

 

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás