Vízjogi üzemeltetési engedély

A vízhasználatok gyakorlásához, vízilétesítmény használatbavételéhez vízjogi üzemeltetési engedély szükséges. Ezen eljárást általában a telepítéshez, kialakításhoz szükséges vízjogi létesítési engedélyezési eljárás előzi meg.

A vízjogi üzemeltetési engedély - az engedélyben meghatározott feltételekkel és az üzemeltetéshez kapcsolódó jogszabályokban hatósági előírásokban meghatározott kötelezettségek mellett - feljogosít a vízilétesítmény használatbavételére és a vízjogi üzemeltetési engedély érvényességi ideje alatt a vizilétesítmény üzemeltetésére. Az üzemeltetésre irányuló engedély kérelemben kell feltüntetni a tervezett állapot és megvalósult állapot közötti különbséget, ha a kivitelezés során eltértek e tervezettektől.

A vízjogi üzemeltetési engedéllyel minden esetben az üzemeltetőnek kell rendelkeznie (nem a tulajdonosnak).

Fennmaradási engedély szükséges olyan esetben, amikor vízjogi létesítési engedély nélkül megépített vagy attól eltérően megvalósított vízimunka vagy vízilétesítmény üzemeltetését kívánják folytatni. Ez esetben az építtetőnek kell a fennmaradási engedélyt kérni.

A fennmaradási engedély célja, hogy bemutassa, hogy a megvalósított vízilétesítmény, vízimunka - az engedély hiányától eltekintve - mennyiben felel meg a vízjogi létesítési és vízjogi üzemeltetési engedély kiadására vonatkozó, a jogszabályokban meghatározott követelményeknek, illetve a hatósági előírásoknak.

Amennyiben vízjogi üzemeltetési engedélyezési eljárással kapcsolatos kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, keressen minket a kapcsolat oldalon található elérhetőségeken.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás