Olajfogó monitoring

A közcsatornába, élővízbe, felszín alatti közegbe bevezetendő  vizek előkezelésére, melyek olajjal szennyeződhetnek  olaj és iszapleválasztó műtárgyat kell beépíteni.

A berendezésekben a bevezetett szennyvízből az áramlás lassulása miatt kiválik a könnyen ülepedő, szilárd anyag és a víz tartózkodási ideje alatt a sűrűség különbségből adódóan felúszik az olaj. Az iszapfogókat gyakran alkalmazzák olajfogó berendezéssel együtt, annak előtagjaként. Ahhoz, hogy a kivezető nyíláson át távozó szennyvízben valóban a küszöbérték alatt legyen az ásványi olajtartalom és az ülepedő anyag mennyisége, nagyon fontos, hogy a megfelelő olaj és iszapfogó műtárgy kerüljön beépítésre.

A különböző igények, különböző vízkibocsátású helyek kiszolgálásához az olaj és iszapleválasztó berendezések többféle méretben, többféle anyagból, a leválasztási hatásfokot növelő különböző belső kialakítási módokban készülnek. Az egy adott helyre alkalmas olaj és iszapfogó műtárgy kiválasztását minden esetben szakemberre, vízgépészettel foglalkozó mérnökre kell bízni, aki számítások alapján határozza meg a megfelelő típust.

Az üzembe helyezett berendezést azonban karban is kell tartani. Az olajfogók rendszeres ellenőrzésével, karbantartásával megvalósulhat a határértéken belüli kibocsátás, megelőzhető a környezetszennyezés, illetve elkerülhető a csatornabírság. A nem megfelelően tisztított olaj és iszapfogó nem látja el hatékonyan funkcióját, a megtelt iszapfogó medence, vagy a  felúszó fázist tartalmazó medence telítettségével a hatásfok egyre csökken.

A környezetvédelmi hatóság esetenként szükségesnek tartja a beépített olaj és iszapfogó műtárgy ellenőrző vizsgálatát. Ezen vizsgálat lehet a műszaki állapot felmérés, a megfelelő karbantartottság vagy hatásfok vizsgálata,ami egyben jelenti a kibocsájtott tisztított szennyvíz minőségének vizsgálatát is.

A GEO-SIVO Kft. vállalja olaj- és iszapfogók monitoringját, műszaki állapot felmérését és hatásfok vizsgálatát. Ajánlatunkhoz keressen minket elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás