Zajvédelem

Bár a zaj nem köthető egyértelműen egyik környezeti elemhez sem, mégis a környezetvédelemhez tartozik, hiszen a kibocsátott zaj hatással van az abban élőkre. Leggyakrabban a levegőben terjedve fejti ki hatását, ami az egyszerű pszichikai hatástól (zavaró zaj) egészen a fizikai hatásig (fájdalom érzet) terjedhet. Jogszabályban meghatározásra kerültek azok a a hangnyomás értékek, melyek hosszabb távon érve az embereket nem okoznak sem fizikai sem pszichikai hatásokat.

Ahhoz, hogy az ember által végzett tevékenységek zajkibocsátása ne érje el ezeket a határértékeket, vagyis a hangnyomás értéke a megadott határértéken belül maradjon szükséges műszeres méréssel meghatározni a kibocsátást. A mérések eredményétől függően, szükség esetén a zajkibocsátás csökkentésére  műszaki megoldást kell keresni.

Vizsgálatok esetén két főbb zajmérés típus végezhető:

  1. Környezeti zajkibocsátás (a levegőben terjedő zaj mérése a védendő homlokzatok előtt)
  2. Munkahelyi zajkibocsátás (munkavállalót érő zajterhelés meghatározásához, munkahely típusonként)

Cégünk szakértői több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek a zaj- és rezgésvédelem szakterületén. A vizsgálatokhoz a legmodernebb, a legújabb technológiai trendeknek is megfelelő, a  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) által hitelesített zajszintmérő műszereket, illetve szoftveres adatfeldolgozó rendszereket alkalmazunk.

A mérések alapján meghatározható az adott tevékenység zaj hatásterülete, vagyis hogy a kibocsátástól számítva mely területeken (ingatlanokon) lehet a zajtól eredő hatással számolni.

Ha további kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni tőlünk, keressen elérhetőségeinken, melyet a kapcsolat oldalon talál.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás