Pontforrás engedély

Légszennyező pontforrásnak minősül minden olyan levegőterhelést okozó forrás, amelynél a légszennyező anyag kibocsátási jellemzői méréssel vagy műszaki számítással egyértelműen meghatározhatók. Ilyen pontforrás például tüzeléstechnikai berendezés kéménye.

A levegő védelméről szóló 306/2010 (XII. 23.) Korm. rendelet előírja, hogy minden légszennyező forrás létesítése, üzemeltetése engedély köteles. A hatóság a pontforrás engedélyben határozza meg az üzemeltetés kritériumait. Az engedély kérelmet meghatározott tartalommal (jogszabály 5. melléklet) kell beadni a hatósághoz, melynek tartalmaznia kell az ún. LAL (levegőtisztaságvédelmi adatlap) lapokat, valamint minden esetben a pontforrás hatásterületének lehatárolására vonatkozó számításokat is.

Természetesen nem kell minden tüzelő és fűtő berendezésnek pontforrás engedély, a szabályozás szerint csak a140 kW névleges bemenő hőteljesítményt meghaladó tüzelő- és egyéb, kizárólag füstgázt kibocsátó berendezések esetében van erre szükség.

Az engedélyt a hatóság legfeljebb 5 évre adhatja ki.

Ha pontforrás engedéllyel vagy levegőtisztaságvédelemmel kapcsolatban további kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni, keresse kollégáinkat elérhetőségeinken, vagy a kapcsolat oldalon azonnali üzenetet is küldhet.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás