Környezetvédelmi engedély

Egyes tevékenységek volumenüktől függően környezetvédelmi engedély kötelesek. Ezen tevékenységek listáját a 314/2005 (XII. 25) Korm. rendelet 3. melléklete tartalmazza. Azt, hogy mikor milyen eljárást kell lefolytatni az elsőre kissé bonyolultnak tűnhet, a komplex engedélyek oldalon rövid tájékoztatást talál, hogy mely esetben melyik eljárást szükséges lefolytatni.

Ha a tevékenység a rendeletnek csak 1. számú mellékletében szerepel, akkor környezeti hatásvizsgálati eljárás alapján környezetvédelmi engedély szükséges hozzá. Ha a 3. mellékletben szerepel, akkor egy előzetes vizsgálatot kell lefolytatni, és ha az alapján a hatóság jelentős környezeti hatást állapít meg, akkor környezeti hatásvizsgálati eljárás után kaphat a tevékenységet végző környezetvédelmi engedélyt.

Tehát a környezetvédelmi engedély megszerzéséhez (az előzetes vizsgálati eljárás után) hatástanulmány benyújtásával hatásvizsgálati eljárást kell lefolytatni. Az eljárás során a tevékenységgel érintett településen az Önkormányzat közzéteszi (helyben szokásos módon) a tervezett tevékenység főbb adatait. Az eljárás során a környezetvédelmi hatóság közmeghalgatást is tart, ahol az érintett lakosság felteheti kérdéseit. A hatósági ügyintézési idő hivatalosan 90 nap + 30 nap szakhatósági idő, mely a szakhatóságok megkeresését és azok véleményének megküldését jelenti. A valóságban ennél sokkal hosszabb, akár 5-7 hónapos ügyintézési időre lehet számítani.

A környezetvédelmi engedéllyel rendelkezőknek a tevékenységüket 5 évente felül kell vizsgálni, és környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentációban összefoglalva a környezetvédelmi felügyelőségnek elbírálásra be kell küldeni.

 

A GEO-SIVO Kft. vállalja környezetvédelmi engedélyeztetések és 5 évente esedékes felülvizsgálatát, azok teljes engedélyezési folyamat lebonyolítását. Ajánlatunkhoz keressen minket elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás